Travertinplattor – för naturlig heminredning

Posted by

Funderar du på att ge ditt hem ett naturligt utseende? Har du funderat på ett innovativt sätt att dekorera eller renovera ditt hus? Travertinplattor kan vara det du letat efter.

Travertinplattor är en form av kalksten som sedimenterar runt mineral fjäder avlagringar. De är vanligtvis porösa och grova strukturerade, vilket ger det ett mer naturligt utseende. När de slipas och förseglas blir de släta, vilket gör dem lämpliga för golvbeläggning i din dusch, kök, etc. De finns i olika färger och ytor.

Travertinplattor uppmärksammar ditt golv eller vägg med sin ljusa virvlande design på en neutral färgad yta. Deras design är jordformad, vilket ger ditt hem mer en naturlig effekt och unikhet. Dessa finns i olika nyanser av solbränna, vita nyanser och grå och de undviker de imponerande färgerna från att överväldiga ditt golv och din omgivning.

Innan travertiner förseglas och poleras, erbjuder de en hög friktionsyta som kan undvika halk och snäpp. Den här funktionen gör det möjligt för dem att installeras längs asfaltläggare och pooler där glidning ofta är ett problem. Men om de inte är förseglade absorberar de mer skräp som tränger igenom plattorna och orsakar skador. De kan också vara för grova för bara fötter utan en liten mängd tätningsmedel.

När de väl är förseglade och slipade är de för lätta att rengöra och torka. De är naturligt hållbara mot repor, slitage i viss utsträckning. Högpolerade och slipade plattor är mer riskfyllda för skador och initiala sprickor och repor anses ofta vara en extra attraktion.

Installation av dessa plattor kräver en extra ansträngning eftersom de är tunga och golvkonstruktionen bör kunna hålla denna belastning. De kan känna sig obehagligt kalla även på kalla morgnar. De används mest i badrum och för väggdekorer, men deras grova konsistens gör dem även lämpliga för utomhusbruk.

Travertinplattor är tillräckligt starka för att hålla i ett decennium utan stora skador och fläckar. De är långvariga om de underhålls regelbundet med periodisk tätning och polering med stentätningsmedlet. Om en av dem går sönder kan den enkelt bytas ut eftersom de är i plattformen. Det behöver inte tas bort och byta ut hela golvet.

Travertinplattor är porösa vilket gör dem absorberande för vätskor och fläckar, vilket gör dem svåra att rengöra vid vissa tider. Detta kan undvikas genom att använda det bästa penetrerande tätningsmedlet när du installerar dessa plattor. Deras naturliga tillgänglighet gör dem inte billigare och installationen kostar också mer än genomsnittet.

Leave a Reply