Några av de bästa träiga buskarna för alla färger

Posted by

Vårens och sommarens flora – med sina neongröna löv och deras iögonfallande rosa och lila blommor som får mycket uppmärksamhet i trädgården. Men vi bör inte glömma bort höstens bidrag till naturens färgglada palett. Många lövfällande buskar och häckar som Bokhäck lyser starkt när dagarna på sommaren avtar och en antydan om höstens skarpa luft börjar smyga in. Låt oss titta på en del av samlingen av träiga buskar som är särskilt minnesvärda och väl lämpade för landskap öster, väster, norr och söder.

1. AMERICAN BEAUTYBERRY (CALLICARPA AMERICANA)

Storlek: 3-5 fot lång och bred

Faktum är att bladen från amerikanska skönhetsbärsväxter blir en fantastisk nyans av gult som verkligen och vackert kvittas av denna växts kluster av ljuslila frukter av BB-pelletsstorlek. Som en bonus för dem som letar efter en understory buske, är denna växt ganska skugga tolerant; det föredrar en skuggig plats. Det är inte heller kräsen med jord, och det är ganska torktolerant, även om det fungerar bättre med regelbunden vattning, särskilt när det är ungt.

2. BOTTLEBRUSH BUCKEYE (AESCULUS PARVIFLORA)

Storlek: 8-12 fot lång, 8-15 fot bred

Bottlebrush buckeye är bland de få buskarna på den här listan som föredrar skumma förhållanden. Det blommar till och med kraftigt i skuggan och utvecklar långa, upprättstående toppar av vita blommor på sensommaren.

Dess tjocka, ljusgröna löv växer upp till 5 tum långa och blir lysande gula på hösten. Denna växt föredrar rik, fuktig lerjord, men kommer att göra bra i genomsnittlig jord om den är väl dränerad. Det är intolerant mot torra jordar, särskilt när det är ungt.

3. DWARF FOTHERGILLA (FOTHERGILLA GARDEN

Storlek: 1,5-3 meter lång, 2-4 meter bred

Denna buske klarar sig bra i sydöstra delen, särskilt i fuktiga, sura, rika, väldränerade jordar. Denna kompakta skönhet blommar bäst i full sol, men växten uppskattar också lite eftermiddagsskugga i varma och torra klimat.

På våren kommer du att uppleva doftande vita flaskborstliknande blommor i 1- till 2-tums kluster. Under hösten, förvänta dig att bli stolt över röda, orange och gula löv.

4. GOLDFLAME SPIREA (SPIRAEA JAPONICA ‘GOLDFLAME’)

Storlek: 3-4 meter lång och bred

Bladen av denna spirea kommer att göra dig lycklig från vår till höst. De dyker upp bronsröda på våren, mogna till gulgröna på sommaren och erbjuder sedan en gul, koppar och orange show på hösten. Liksom många av dess färgglada familj är Goldflame en fjärilsattraktion. Den växer bra i medel, medel fuktig, väldränerad jord. Den föredrar lerjord men tål ett större intervall. Och det föredrar full sol men tål ljus skugga.

5. HIGHBUSH BLUEBERRY (VACCINIUM CORYMBOSUM)

Storlek: 6-12 fot lång och bred

Odla denna häck i sur jord med ett lager torvliknande organiskt material över väldränerad sandjord. Det gillar full till delvis sol. Denna växt visar upp hela året, med rödgröna vårblad som blir blågröna på sommaren och sedan röda, gula, lila och orange på hösten. Dess små bär mognar från juli till augusti.

6. OAKLEAF HYDRANGEA (HYDRANGEA QUERCIFOLIA

Storlek: 4-15 meter lång och bred

En favorit i Sydost, denna växt föredrar rik, väldränerad, lätt sur jord som förblir jämnt fuktig utan att bli fuktig. Dess ekliknande löv kan växa upp till 12 tum breda, och de kan erbjuda en uppvisning av rött, orange, guld, brons och lila kommer falla. I vissa klimat kan den färgglada skärmen pågå i vinter. När busken tappar sina löv avslöjas exfolierande kanelbrun bark.

Leave a Reply